Rydde (stoppe) gamle aktive sesjoner i Visma Business

Endret Wed, 05 Jan 2022 ved 06:34 PM

Det hender at Visma Business ikke klarer å stoppe brukeres sesjoner selv om man tilsynelatende logger normalt ut av programmet. Det er derfor normalt og anbefalt vedlikehold å rydde/stoppe gamle aktive sesjoner. Veien frem til skjermbildet kan variere, i Visma Buisness Byrå versjon 13 er den slik:

Administrasjon | Systemadministrasjon | Logger | Systemlogger

Om du ikke finner skjermbildet, velg følgende i Visma Explorer;

Tabeller | Felles | Logger | Aktiv sesjon:

Vel fremme i skjermbildet, gjør følgende;

1. Sørg for at listen er sortert stigende på dato
  2. Merk alle sesjoner med dato eldre enn dagens (hele linjen)
  3. Utfør behandlingsmenyvalg Stopp sesjon

Jevnlig rydding her vil føre tl færre krasj, meldinger om aktiv sesjon ved pålogging, låste rader i ulike tabeller, samt andre mer indirekte problemstillinger.

Følg deretter samme prosedyre i tabellene;

• Aktiv systemprosess
  • AKtiv bedriftsprosess

Merk at her heter menyvalget "Opphev låsing"