Utgåtte produkter

Endret Mon, 18 Dec 2023 ved 01:45 PM

Forslag til håndtering av utgåtte produkter i Visma Business:

1. Opprett et produkt med produktnr og -navn lik "UTGÅTT"
    1. Sørg for at det har korrekt behandlingsmåte, f.eks. er unntatt lagerstyring. Det bør også være unntatt fakturering og totaler for ordens skyld.
  2. På alle produkter som er utgått, registrere verdien "UTGÅTT" i feltet Erstatningsprodukt i produktregister
  3. I alle skjembilder og evt oppslagsbilder kan vi da filtrere bort alle produkter hvor erstatningsprodukt er utfylt.
Videre vil programmet ved opprettelse av ny ordrelinje med et utgått produkt, erstatte det opprinnelige produktet med produkt "UTGÅTT". Dere vil derfor se det tydelig på en ordre om dere forsøker å benytte et utgått produkt.