Mottaker får vedlegg ved navn winmail.dat - kan ikke åpne det

Endret Wed, 18 Apr 2018 ved 11:45 AM

Dette problemet ser vi normalt når avsender bruker Microsoft Outlook og mottaker et annet program, f.eks. på MAC. Det løses på denne måten, her forklart med engelsk versjon av Outlook 2016:;

To prevent Outlook from attaching winmail.dat when you send an email:

1. Click File in Outlook.
  2. Select Options.
  3. Go to the Mail category.
  4. Make sure HTML or Plain Text is selected for Compose messages in this format: under Compose messages.

5. Now make sure Convert to HTML format or Convert to Plain Text format is selected for When sending messages in Rich Text format to Internet recipients: under Message format.
  6. Click OK.